Tentoonstellingen / Shows
  Geschiedenis / History     Kweek / Breeding     Foto's / Pictures     Prijzen / Awards     Verkoop & Contactgegevens     Links  
Wereldshow 2009: ItaliŽ
Algemeen:
Startpagina

Wereldshow 2009: ItaliŽ

Zo, dat was gezellig: lekker naar de Wereldshow geweest in Italië, welgezegd in Piacenza.
We zijn heen gegaan met de nachttrein, goed te doen hoor, maar slapen? Nou, meer doezelen, want het is allemaal best wel klein, ook het bed(je) en je schommelt toch nog wel een beetje van links naar rechts. Vooral in de bergen, daar ga je behoorlijk scheef, maar aangezien het buiten goed donker is zaten we ook nog aardig hoog (wat later op de terugreis bleek).
Maar best goed te doen.

Kwamen ‘s morgens rond negenen aan, koud natuurlijk!! Ons hotel opgezocht, dat zou vlak naast het station liggen, maar ons kennende toch de verkeerde kant van het station genomen en na een leuke omweg toch het hotel gevonden .
Koffers ingeleverd en op de cappuccino afgegaan. Nou heerlijk hoor, dat is pas koffie, je lepeltje blijft er gewoon in staan!
Hotel was goed, kamer kon wat gezelliger maar het ontbijt was goed geregeld.
Milaan een beetje verkend en gekeken waar we zaten. Gezellig spaghetti gegeten natuurlijk en
de volgende dag goed gebruikt om flink te shoppen. En koud en een regen, niet normaal meer. Een flinke pizza verschalkt en goed geslapen.
De volgende morgen om 9 uur bij de trein en na een rit van bijna één uurtje aangekomen in Piacenza.
Weer regen en kou. Lekker in Italië hoor, jammer maar we zitten in het verkeerde deel.
De bus was makkelijk te vinden, maar er was helaas nergens op gerekend: hij ging één keer per uur en het was ook nog een minibusje en er kwamen steeds meer Italianen aan met vogelkistjes. Heel leuk hoor.
Toen allemaal de bus ingepropt, letterlijk echt gepropt, die chauffeur had volgens mij nog nooit zoiets meegemaakt, maar het schoot wel lekker op, want hij stopte nergens meer, want er kon letterlijk geen vogel meer bij.
Eenmaal bij de show aangekomen konden we wel gelijk lekker naar binnen, geen buitentaferelen in ieder geval. Papieren opgehaald en naar binnen.
Ja jammer, geen prijs, maar toch een heel goed resultaat behaald. Een Consort 91 en een Corona 90 punten. Aangezien er laag gekeurd was, is dit toch een heel goed resultaat.
Best verder nog hele mooie vogels gezien en de winnaars waren niet echt onaardig (best wel vrede mee).
Leuk even een uurtje buiten gestaan om iets te eten en te drinken te scoren, binnen was een rij van pakweg twee uur of zo (echt bizar hoor).
Weer zeer slecht geregeld dit, gaat maar zelden goed georganiseerd. Men kan echt niet met zoveel mensen overweg, jammer hoor!
Maar ondanks dat, de show was heel gezellig, aardig goed licht en zeer mooie kooitjes netjes met een tierap vastgemaakt (ja, je weet maar nooit hè?). Onze eigen vogels zagen er ook allemaal goed uit.
Lekker de dag daar vol gemaakt, ook nog verdwaalde Nederlanders ontmoet (haha). Weer met de bus terug in onwijs grote sneeuwvlokken, lachen! Nou ja, laat ik er maar niet over uitbreiden.
Konden wel gelukkig allemaal in de bus. Een uurtje gewacht op de trein, want jammer genoeg was het niet leuk om het plaatsje zelf nog even door te lopen. We hebben ons maar achter een bakkie, ja je raadt het al, neergezet.
Maar alles bij elkaar een hele leuke dag, zou dit toch niet graag willen missen.Zondag de laatste dag, nog wat bezocht en foto’s gemaakt,want Milaan is voor een paar daagjes heel leuk hoor.
Ik zal ook een foto van de Duomo plaatsen. Schitterend, helemaal van wit marmer, een sprookje!
Maandagochtend om 9 uur weer op de trein terug. Gelukkig goed weer, dus een uitzicht, nou schitterend gewoon, niet zomaar even uit te leggen. Heel erg van genoten.
Ook heel relaxed hoor: je denkt misschien, een hele zit die 14 uur, maar het vliegt voorbij, letterlijk!
Het eerste stuk gaat goed, dan kun je alles heel goed zien. Overgestapt in Basel en toen in Duitsland de beuk erin: rond de 290 a 300 km per uur! Maar je kan plassen, eten en drinken, ik vond het heel erg leuk.
’s Avonds lekker weer in mijn eigen bed.
Het is goed geweest, op naar de kweek!

Corona met 90 punten op de Wereldshow

Consort met 91 punten op de Wereldshow

Henk op de Wereldshow

Foto van de Duomo in Milaan

Nog een foto van de Duomo in Milaan: bij avond

Foto onderweg op de terugreis, in Zwitserland